Kedvezményezett neve: Füle Község Önkormányzata

Projekt címe: Füle önkormányzati épületeinek energetikai korszerűsítése

Szerződött támogatás összege: 140 626 422 Ft

Támogatás mértéke (%-ban): 100 %

 

 

A projekt tartalmának bemutatása

Jelen projekt tárgya a Füle Község Önkormányzatának tulajdonában és üzemeltetésében levő Művelődési ház, valamint Füle Község Önkormányzatának tulajdonában levő Fülei Általános Iskola tornacsarnokának épületkorszerűsítése, és a fűtési energiaigény csökkentése.

A tornaterem épületében felújított központi fűtési rendszer kialakítását tervezett, amely új kondenzációs gázkazánok beépítésével érendő el.  A kazánok külön keringtető szivattyút kapnak és a beépített új fűtési pufferre, vagy az osztó gyűjtőre dolgoznak. A radiátorokra vandálbiztos, gőz-töltetű, gyors reagálású termosztatikus szelepek elhelyezése szükséges. A projekt keretein belül a homlokzati, padlásfödém szigetelés és nyílászáró csere megtörténik, csökkentve az épület hőveszteségét. Ez kihatással lesz a fenntartási költségekre is, melyek a fejlesztések hatására csökkenni fognak.

A megye egyik fő célja a fenntarthatóság, amely jelen pályázat esetében teljes mértékben kielégülni látszik az energetikai fejlesztéssel, melynek hatására az épület fenntartási költségei jelentősen csökkennek.

Az épület hőszigetelésével és fűtéskorszerűsítésével mindenképpen javul a Művelődési ház és a Tornacsarnok épületében dolgozók, illetve az ügyfelek, tanulók komfortérzete, valamint a lakosság környezettudatossága is növekszik.

A projekt tervezett befejezési dátuma: 2021. év január hó 22. nap.

A projekt azonosító száma: TOP-3.2.1-16-FE1-2017-00006